top of page
Hans en Mirjam

Wie zijn wij?

Wij zijn Hans en Mirjam en wij wonen vanaf 2012 op een bijzondere plek bij IJhorst. Naast ons dagelijks werk delen we onze mooie plek graag met gasten via B&B De Bostuyn en het Rustpunt en ontwikkelen we Voedselbostuyn Reestdal. Wij zijn van 1965 en 1967 en wilden altijd al graag in het bos wonen. Mirjam is moeder van 2 uit een eerder huwelijk en samen hebben we in 2015 onze zoon (van toen bijna 5) mogen adopteren. We geven om de natuur en om vitaliteit. Wij voelen ons goed bij het laten groeien van ecologisch geteeld voedsel, waarbij de kwaliteit van het voedsel hoog is door de teeltwijze in het voedselbos en de natuur profiteert van de grotere biodiversiteit. Ook vinden wij het leuk om deze prachtige plek te delen met anderen (zowel gasten als dieren die hier ook thuishoren). Alles wat hier geteeld wordt is dan ook biologisch zodat insecten en het hele ecosysteem zich kunnen herstellen. Inclusief het biologisch leven in onze eigen lichamen, waarvan steeds meer bekend wordt dat die zeer bepalend is voor onze vitaliteit.

 

2010, een heel bijzonder jaar

Toen wij in 2010 elkaar het ja-woord hadden gegeven en op onze zoektocht naar een huis deze fantastische plek in het bos bij IJhorst tegenkwamen, werden onze onuitgesproken wensen vervuld. Wat een ongelofelijke plek! 

Na flink onderhandelen kwam onze droom uit: wonen in een huisje op een open plek in het bos. Dat was het prille begin van Voedselbostuyn Reestdal en B&B De Bostuyn.

 

Van wonen​ naar gastheerschap en bosboeren 

Vanaf 2013 zijn we in een gezellig houten chalet op een mooi plekje in de tuin onze B&B De Bostuyn begonnen, met al snel daarna de houtgestookte hottub erbij. Vele leuke gasten hebben sindsdien een heerlijk ontspannen vakantie of weekend hier doorgebracht. 

Om de eekhoorntjes naar de tuin te lokken waren we begonnen met het planten van hazelaars en notenbomen. Het idee was geboren: De bostuyn zou een eetbare bostuyn worden.

 

Rustpunt

Nu alweer een aantal jaar hebben we ook een Rustpunt ingericht. Hier kunnen fietsers en wandelaars wat te drinken pakken en even uitrusten. Dit is ook een prima gelegenheid om producten die we van de oogst maken te kopen en om even rond te kijken. 

 

Laatste ontwikkelingen 

Om rond te kunnen kijken in Voedselbostuyn Reestdal hebben we een korte rondwandeling uitgezet met richtingbordjes. Het Bostuynrondje. Bij een aantal bomen staan bordjes met de naam van de soort. Daarnaast zijn we bezig met verduurzamen zodat we niet-fossiele energie kunnen gebruiken. De zonnepanelen zijn inmiddels geïnstalleerd. Nu hebben we nog wensen voor een zonneboiler en voor betere wateropvang en opslag. Daarnaast willen we meer mensen in contact brengen met het voedselbos door activiteiten zoals rondleidingen en workshops te organiseren.

Onze zoon met verrekijker, blik op de toekomst
bottom of page