top of page

Wat te doen in de omgeving?

Genoeg te doen in de buurt van IJhorst. Er valt veel te genieten van natuur en landschap. Met twee Nationale Parken binnen 20 km, het prachtige natuurlijke Reestdal, boswachterij Staphorst, de Olde maten en het oude slagen landschap zijn er vele mooie wandelingen en fietstochten te maken. Daarnaast zijn Meppel, Zwolle en Giethoorn heel mooi om te bezoeken. Ook een echte aanrader is Wildlands in Emmen en het vlinderparadijs in Havelte

Ontdek de omgeving

Carstenbos

B&B De Bostuyn ligt in het Carstenbos bij IJhorst. Van oudsher was dit een geliefde plek om van de vrije tijd te genieten. Ook nu zijn er aan de noord-oost zijde van IJhorst nog meerdere vakantieparken en campings. Het is gemengd bos, voor een groot deel in eigendom van Landschap Overijssel. Met de vele wandelpaadjes, de kortere rode en blauwe paaltjesroutes en de gele en groene paaltjesroutes van 10 km en het wandelknoppuntennetwerk valt er direct vanaf het gastenverblijf meer dan voldoende te wandelen. Daarnaast hebben we het terrein van B&B De Bostuyn ingericht als Voedselbos, zodat daar ook voldoende te ontdekken valt. Bijvoorbeeld met het Bostuynrondje dat een inkijkje geeft in Voedselbostuyn Reestdal.

Ontdek Staphorst

Klik op de knop Bekijken hieronder voor toeristische informatie in de omgeving van IJhorst/Staphorst.

Reestdal

Het Reestdal is het beekdal rondom de Reest. Deze prachtige beek heeft als 1 van de weinige beken in Nederland nog de oorspronkelijke loop van de beek. Deze beek markeert in het landschap een flink deel van de grens tussen Drenthe en Overijssel. Doordat beide provincies terughoudend waren met geld uitgeven aan herinrichten van de beek op de grens bleef de oorspronkelijke loop behouden. Deze beek mag nog buiten de oevers stromen met hoog water, wordt natuurlijk beheerd en is ook de thuishaven voor vele ooievaars, waar dit gebied om bekend staat. Het is echt een schitterend gebied voor toertochten met de auto, de fiets, te voet of per e-scooter.

Foto's van de omgeving

bottom of page